VISUAL_ABM_NO TEXT.jpg

Lonely heart on wheels

by a butterfly mind (known as the cappaert sisters)

recentie: bron: "De Standaard" 
datum: 15 april 2008

a Butterfly Mind (Annelies en Sarah Cappaert - The Cappaert Sisters) werd bekend toen het duo op de uitgave van de liedjeswedstrijd Eurosong een finaleplaats haalde met het vertragende liedje "Lonely heart on wheels."

Snel na die televisie wedstrijd volgde dit debuutalbum. Annelies schreef alle songs (behalve één), en die werden door een ervaren team ingeblikt: Michel Bisceglia (Marina) arrangeerde, voegde hier en daar romantische strijkers toe en produceerde de plaat. Een oude rot in het vak, Rick Tubbax, hielp waar nodig en zet de plaat in de markt. De band is goed, de gastmuzikanten trefzeker en de mix van Werner Pensaert ervaren.

Het team heeft er gelukkig voor gekozen een breed stijlenpalet aan te boren. De engelachtige toets van de single doorstaat wel enkele beluisteringen, maar als de Cappaerts daar een heel album op hadden gebouwd, dan had het Enya-effect te zwaar doorgebogen.

Het palet is zelfs erg breed, met een swingend walsje ("Wicked waltzing feet"), dat gevlogd wordt door een oefening in soul en country ("Nickel in my pocket"), om uiteindelijk ook techno-chanson aan te snijden ("Ahùanna"), zoals Everything But The Girl dat zo mooi voordeed. Zo omspant het duo stilistisch meteen zes decennia: een rijkdom. En zo kan vooral Annelies' stem opbloeien op meerdere manieren.
Dit is een onverwacht goed debuut. (vpb)

Downloadtips van De Standaard: "Ahùanna" en "The garden's whispering".